چهارشنبه 25 فروردین ماه 1400 عضويت ورود

 

مقدمه:

خلاصه ای از مراحل مختلف كاشت گندم آبي و ديم كه بطور اختصار در اختيارتان قرار مي گيرد صرفاً بمنظور يادآوري مجدد تهيه گرديده است،‌مسلماً شما كه در خط مقدم جبهه توليد هستيد با دانش و تجربه خود توانستيد نسبت به ساير گندمكاران روستا، به توليدي بيشتر دست يابيد. در اين راستا معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و بنياد توانمندسازي گندمكاران ايران در نظر دارد تصميم دارد با ايجاد ارتباطي تنگاتنگ و ارائه سلسله اطلاعات فني و آموزشي ضمن افزايش دانش فني،‌متقابلاٌ از تجربه شما عزیزان در انتقال دانش عملی به ساير گندمكاران بهره مند گردد. ممنون خواهيم شد ا با ارسال تجارب و دانش خود مارا در پربارتر شدن مطالب ياري نماييد.

در زير خلاصه اي از:

«عواملی که مستقيم و غير مستقيم در افزايش کمی وکیفی توليد گندم آبي» مؤثر است جهت مزید اطلاع  يادآوري
مي گردد بر اساس رسالتي كه داوطلبانه و خیرخواهانه تقبل نموده اید اهتمام کامل را مبذول فرمایند.

 

الف- مرحله قبل از كاشت

1- انتخاب تناوب زراعي مناسب منطقه

2- افزايش مواد آلي خاك (كود سبز، حفظ بقاياي گياهي در مزرعه

3-اجرای کشاورزی حفاظتی در برگیرنده سه ال تناوب زراعی، نگهداری بقایا در سطح مزرعه و حداقل عملیات خاکورزی

4- مصرف كود حيواني پوسيده به مقدار 30 تن در هكتار هر سه سال يكبار

5- آزمايش خاك مزرعه براي تعيين عناصر غذايي ماكرو ميكرو مورد نياز گياه و مصرف كود بر اساس نتايج آزمون خاك

6- استفاده از تركيب بهينه كودهاي شيميايي ماكرو ميكرو توصيه شده در تغذيه گياه

7- انتخاب رقم گندم مناسب و پر پتانسيل سازگار با منطقه

8- طراحي و انتخاب روش آبياري مناسب

9- تسطيح زمين

 

 

ب: مرحله كاشت

1- تهيه ايده آل زمين و بستر كشت مناسب بذر

2- كاشت در تاريخ توصيه شده

3- استفاده از بذور فراوري شده (بوجاري، ضدعفوني و غني شده)

4- مصرف ميزان بذر مناسب براي حصول تراكم مطلوب گياه

5- استفاده از دستگاه خطي كار مناسب و تنظيم دقيق آن

6- مصرف كودهاي پايه به روش جاگذاري در كنار و پايين تر از بذر

 

 

چ- مرحله داشت

1- استفاده از آبياري باراني، روش تيپ،‌ فاروئي و ... براي سبز يكنواخت

2- انجام آبياري دوم براي استقرار بوته در صورت تأخير بارندگي

3- پيش بيني دورآبياري بعدي يا استفاده از اطلاعات هواشناسي و وضعيت رطوبتي خاك و بارندگي

4- پيش بيني و تنظيم سمپاش و نازلها براي آمادگي در كنترل علفهاي هرز و آفات و بيماريها

5- تهيه و تدارك سموم مناسب براي كنترل علفهاي هرز

6- انتخاب بموقع زمان سمپاشي با استفاده از آب مناسب براي تهيه صحيح محلول سم و دقت در عمليات سمپاشي

7- مصرف کود سرک به میزان کافی و مناسب با رشد گیاه که با 4-3 با قسیط توصیه می شود.

8- کنترل مزرعه بعد از سمپاشی علف کش و ارزیابی دقیق اپرات سم و کنترل علف های هرز.

9- در صورت لزوم تکرار سم پاشی و مخلوط کشی و حذف علف های هرز

10- استفاده از کودهای ریز مغذی حاوی عناصر ضروری مورد نیاز گیاه بر اساس نظر کارشناس تغذیه.

11- تکرار محلول پاشی عناصر میکرو، حسب مرحله رشد و نیاز گیاه.

12- تنظیم دقیق زمان، دفعات آبیاری در مرحله پنجه آب، ساقه آب، خوشه آب و دانه آب

13- بازدید و کنترل مرتب حداقل هفته ای یکبار از مزرعه و ارزیابی مراحل شیوع رشد آفات و بیماری ها و دیگر عوامل خسارت زا

14- حفظ آمادگی و تهیه تجهیزات سمپاشی و سموم مناسب برای کنترل آفات( بویژه آفت سن)، بیماری ها و ....

15- استفاده از کود ازته و میکرو به طریق مقتضی بای افزایش پروتئین دانه و ارتقاء ارزش غذایی دانه گندم.

16- آبیاری دانه آب برای حصول حداکثر افزایش وزن هزار دانه و تولید آرد بیشتر و جلوگیری از خسارت بادزدگی.

 

د: مرحله برداشت

1-     بازدید از مزرعه و تعیین زمان دقیق برداشت

2-  انتخاب کمباین مناسب، تنظیم و معاینه فنی و سایر تمهیداتی که ضایعات و ریزش دانه در هنگام براداشت را به حداقل برساند.

3-     آموزش عوامل موثر در برداشت همچون راننده کمباین و امور حمل و نقل و ...

4-     پیش بینی کامیون مناسب حمل محصول به سیلو و انبار

 


(( عوامل موثر در افزایش تولید گندم دیم ))

 

الف: مرحله قبل از کشت

1-     اجرای کشاورزی حفاظتی (اصل تناوب  نگهداری بقایا گیاهی در سطح خاک و حداقل عملیات خاکورزی)

2-     انتخاب تناوب زراعی، ترجیحاً کشت گندم بعد از حبوبات و کلزا

3-     انجام عملیات ذخیره و حفظ رطوبت در دوره .....

4-     کنترل علف های هرز در دوره ......

5-     آزمایش خاک مزرعه برای تعیین عناصر غذایی ماکرو و میکرو و مورد نیاز گیاه

6-     استفاده از ترکیب مناسب کود بر اساس نتایج آزمایش خاک و توصیه های تحقیقات

 

ب: مرحله کاشت

1-     تهیه مطلوب بستر کشت بذر و استفاده از ادوات کم خاکورزی.

2-     استفاده از کارنده کشت مستقیم ( نوتیل) و یا دستگاه عمیقکار با قابلیت جایگذاری کود

3-     انتخاب رقم مناسب دیم با پتانسیل بالا و سازگار با منطقه.

4-     مصرف بهینه کود فسفاته، پتاسه بر اساس توصیه تحقیقات، 80% کود ازته در هنگام کشت در شرایط دیم.

5-     رعایت تاریخ کاشت و توجه به خشکه کاری در دیمزارها تا با اولین بارندگی موثر بر مطلوب حاصل گردد.

 

ج: مرحله داشت

1-با توجه به محدودیت رطوبت دوره رشد در مناطق دیم، میزان بذر مصرفی بر اساس توصیه تحقیقات باشد.

2- کنترل موثر علف های هرز پهن برگ و کشیده برگ.

3- استفاده از کود سرک در صورت وجود بارندگی موثر با لحاظ احتیاط کامل.

4-مبارزه با آفت سن (سن مدر، سن پورگی و سن برگشتی).

 

د: مرحله برداشت

1-انتخاب کمباین مناسب،تنظیم و معاینه فنی و سایر تمهیداتی که ضایعات و ریزش دانه در طی برداشت
حداقل گردد.

2-تعیین زمان دقیق برداشت

3-آموزش عوامل موثر در برداشت همچون راننده کمباین و امور حمل و نقل و ...

4-پیش بینی کامیون مناسب حمل محصول به سیلو و انبار

5-تنظیم کمباین، نظارت دقیق در برداشت و حمل و نقل محصول برای کترل ضایعات.

6-حفظ بقایا در سطح خاک و انجام عملیات ذخیره رطوبت و نفوذ بارش در خاک پس از برداشت.

 

 

 

                                          

 

   
 
نظرسنجي
لطفا نظر خود را درباره سایت اعلام نمایید

 

تعداد جوابها : 81

عالی : 52%
خوب : 12%
متوسط : 6%
ضعیف : 30%

  ارسال  
   
كاربران حاصر در سایت
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 80
Members اعضاء: 1
مجموع كاربران مجموع: 81

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1563992
Visitors بازديد هاي امروز: 336
Visitors بازديد هاي ديروز: 768

فعال در اين زمان كاربران فعال:
01: agri-semirom
   
Copyright (c) 1400/01/25 پرتال مديريت جهاد كشاورزي شهرستان سميرم
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا